آزمایش ژنتیک و آگاهی از آلزایمر، یک داستان واقعی!

انجام آزمایش ژنتیک ارزشش را دارد؟

داستان ژوزفین چانگ و زمینه ژنتیکی ابتلا به بیماری آلزایمر!

آیا ارزش دارد که آزمایش ژنتیک بدهیم؟ داستان ژوزفین چانگ و بیماری آلزایمر ممکن است بتواند به سوال شما پاسخ دهد. ژوزفین می‌گوید: اولین باری که به انجام آزمایش ژنتیک علاقه‌مند شدم به این دلیل بود که به طور مداوم درگیر سلامت مغز بودم و اغلب با مسائلی همچون فراموشکاری و عدم تمرکز، دست و پنجه نرم می‌کردم. در واقع من همیشه نگران از دست دادن حافظه‌ام بودم.

همین دغدغه‌ها باعث ترس من از آینده شده بود. همیشه نگران وضعیت حافظه و ذهنم بودم و به این فکر می‌کردم که اگر الان انقدر فراموشکار هستم، در آینده چقدر بدتر خواهم شد؟ وقتی وضعیت ذهنی آینده‌ام را تصور می‌کردم، اولیش چیزی که به ذهنم می‌رسید بیماری آلزایمر بود. مادر همسرم از بیماری آلزایمر رنج می‌برد و مشاهده روند بیماری و زوال عقل در او، نگرانی‌های من را تقویت می‌کرد. از آنجایی که زمینه ژنتیکی ابتلا به بیماری آلزایمر در آزمایش ژنتیک بررسی می‌شود، تصمیم به انجام این آزمایش گرفتم.

دانش قدرت است!

برخی افراد برای توصیف  نتایج آزمایش ژنتیک از عبارت “حقیقت ترسناک” استفاده می‌کنند، زیرا آگاهی از اینکه امکان دارد روزی به یک بیماری‌ خاص مبتلا شویم، می‌تواند ترسناک باشد. با این حال، با اعتقاد به عبارت دانش قدرت است، تصمیم گرفتم با ترس از کشف این موضوع مبارزه کنم. من می‌دانستم که این اطلاعات در نهایت به من کمک می‌کنند تا برای آینده‌ام برنامه‌ریزی کنم و بهتر از خودم مراقبت کنم. می‌دانم که همه مانند من در جستجوی حقیقت واقعی نیستند، اما هر چه بیشتر درباره ژنتیک خود بدانید، توانایی بیشتری در تصمیم‌گیری آگاهانه برای زندگی دارید. قدرتی که در آگاهی وجود دارد غیرقابل انکار است.

به دست آوردن نتایج دقیق آزمایش ژنتیک، شکل بسیار مهمی از خودمراقبتی است، زیرا اگر خودتان را بهتر بشناسید، می‌توانید بهتر از خود مراقبت کنید. اگر خودتان را دوست دارید و به سلامتی خود اهمیت می دهید، منطقی است که بخواهید به دانش و اطلاعات موجود در آزمایشات جامع ژنتیک دسترسی داشته باشید. نتایج آزمایش ژنتیک حاوی اطلاعاتی در مورد خودتان است که هیچ درمانگر یا پزشکی نمی تواند به شما بگوید.

نتایج آزمایش ژنتیک ژوزفین چانگ: آیا او در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر بود؟

بسیاری از افرادی که آلزایمر در آن‌ها تشخیص داده می‌شود، تغییراتی را تجربه می‌کنند که چندین دهه قبل از تشخیص، در عملکرد مغز آن‌ها اتفاق افتاده بود. به همین دلیل فراموشی‌های مکرر من، باعث ترس از وضعیت آینده‌ام شده بود. نتایج آزمایش ژنتیک من تایید کرد که در معرض خطر نسبتا بالایی برای ابتلا به بیماری آلزایمر هستم، زیرا یک کپی جهش‌یافته از ژن APOE4 را دارم. داشتن یک نسخه جهش‌یافته از ژن APOE4 خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را سه برابر افزایش می‌دهد. حال آنکه، فردی با دو نسخه جهش‌یافته از ژن APOE4، 15 برابر بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر است.

من بدترین خبر را دریافت نکردم، اما بهترین خبر را نیز دریافت نکردم. با این حال، این نکته مهم را به خاطر داشتم که این خطر ژنتیکی بیانگر این نیست که سلامت مغز من به طور قطع دچار ضعف بیشتری خواهد شد. همه کسانی که یک کپی از ژن جهش‌یافته APOE4 را دارند به آلزایمر مبتلا نمی شوند و هرکسی که دو نسخه جهش‌یافته از این ژن را دارند نیز الزاما به این بیماری مبتلا نخواهد شد!

ساختار ژنتیکی برخی افراد به گونه‌ای است که آن‌ها را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های خودایمنی (احتمال ابتلا به این بیماری‌ها در آزمایش ژنتیک سلامت پروفسور دی ان ای، بررسی می‌شود) قرار می دهد، اما آن‌ها هرگز وارد حالت تخریب عصبی نمی‌شوند. شما  می‌توانید با انتخاب‌ سبک‌زندگی سالم، فرآیند خطر را شکست دهید و به عبارت دیگر به سادگی شانس ابتلا به بیماری که زمینه ژنتیکی ابتلا به آن را دارید را کاهش دهید. آگاهی از میزان خطر، اغلب تفاوت شگرفی را ایجاد می‌کند. اما ژوزفین پس از آگاهی از زمینه ژنتیکی ابتلا به بیماری آلزایمر چه برنامه‌ای برای آینده خود تنظیم کرد؟ برای دریافتن پاسخ این سوال مقاله تغییرات سبک زندگی برای بهبود و حفظ سلامت مغز را بخوانید.